Thursday, August 6, 2020

Anniversary Barley Wine Megablend 2020

Anniversary Barley Wine Megablend 2020 (Sori, Eesti) pdl 0,33 l. alc 12,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "BarleyWine / WheatWine / RyeWine" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Barleywine - American" ja hinnang 4,1 punkti

Tootjainfo: "Our 4th annual release of Anniversary Barleywine is unlike any to come before it. The 2020 vintage is a decadent mega blend of previous vintages and historical cognac barrels, a culmination of four years of hard work. In the eyes of our brewers and barrel master, it is truly Sori Brewing´s Piece De Resistance."

Väike lihtne pudel, sinistes toonides pidulik-läikiv sildikujundus. Sentimeetine tumekollane vahukiht kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - kirkalt tume kirsipunane.

Aroom. Mhhhhhh. Nuuuuuhhhh. Oi seda kraami hingaks muudkui sisse ja välja üleüldse ei hingaksi! See on ilmselt parim COVID-test, et kui sa seda lõhna ei tunne, siis sa oled ka sündinud tömpnina või hetkel nakkunud. Konjakis leotatud rosinad!

Esmamekk - raske ja magus. Liköörilik ja alkoholine. Soe ja sügisene. Rosinaleib, mida on kastetud konjaki sisse.

Keskmaitse -  rauarohke, veidi turbane, ahju peal kuivatatud õunte krõbekuiv ja mustade rosinate hapukas meenutus eelmisest suvest.

Lõppmaitse - õrna suitsuse servaga karamell. Ahjuõun. Ahjuõuntel seisnud nastoika? Oi see oleks ju põnev!

Järelemekk. Soe nagu hilissuveõhtu. Maitsetihe ja mälestuste-aldis. Suurepärane oleks seda pakkuda kõrgetest saledatest õhukeseseinalistest klaasidest, et saaks vastu õhtu- või küünlavalgust seda imetleda ning summutatud häälel ritsikatest üle rääkida.

MEGA! Suurepärane balanss odraveini ja konjakivaadi vahel. Oivaline aperetiiv. Õhtu pikendus hommikuni.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment