Friday, August 7, 2020

Vinum Dominus

Vinum Dominus (Sori, Eesti) pdl 0,33 l. alc 12,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "BarleyWine / WheatWine / RyeWine" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Rye Wine" ja hinnang 4,1 punkti

Tootjainfo: "The work of a Brewer and Barrel Master is a labour of love. Quietly and patiently tending to the beers as they rest on wood until the time is right. The brewers kept a watchful eye as Vinum Dominus, bigger and stronger than its predecessor, aged for 12 months in Heaven Hill Bourbon barrels. Notes of vanilla and American oak perfectly compliment the spicy and floral bouquet of our signature Rye Wine."

Väike lihtne pudel, tuhmlillakas läikiv pidulik sildikujundus. Sõrmepaksune tuhmkollane vahukiht pole küll püsiv, kuid haakub mõneti klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt murelipunane. 

Aroom. Rukkivein on üks maesteetlik kraam. Häbilugu et teda nii vähe tehakse ... aga ega kuningverelisi ei peagi palju olema. Leivane, vaske, vaniljene ... fanfaariheline ja purpurpunane. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja keeleotsa soojendav, hilissügiseselt vahtrapunane ja leivane.

Keskmaitse - vanilje, tamm ja rumm. Ruske. Soe. Mälestusi õhkav. 

Lõppmaitse. Seedrivaigune. Leivaviljane, sametiselt voogav. Pilku lakke kinnitav. Poolhääli pobisev. 

Järelmekk. Kreegikompott ja salvei. Nelkidega pikitud apelsinikoor. Nagisev tugitool ja sooje mõtteid toetav madal järi toasussides jalgade jaoks.

Keskmisest ivikese raskema kehaga, jumalikult siidise paletiga, magusakas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-magusaka buketiga ÜÜÜÜBERTASEME RÜÜBE! Ohhhh, kui ülemeelikult klaasi kergitama panev on see jook. Kreegikompoti ja leivarummi ristand. Jabur? Aga hea.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment