Tuesday, August 25, 2020

Universum


Universum (Axiom, Tšehhi) pdl 0,33 l. alc 14,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Russian Imperial" ja hinnang 3,97 punkti

Tootjainfo: "Pitch-black silky body, strong coffee and chocolate notes, intense yet heart-warming alcohol, the bitterness of the hops matched by the bitterness of the heavily roasted complex malts. If this delicious beer doesn't inspire you to stare at the night sky, contemplate our place in the universe and philosophize with dear friends, then nothing will!
IBU 70"

Väike lihtne pudel, öömust ja tähistaevane sildikujundus. Tume punakaspruun pöidlapaksune vahukiht kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - tingimusteta must. 

Aroom. Kange kohvi ja mõrušokolaad. Selline komplekt, mis lihtsalt vaikimisi eeldab sinna juurde väga head konjakit. Vaikust ja aega. Et mõelda. Ja olla. Vait.

Esmamekk - raske ja keeleotsal tantsisklev. Magus ja leivane. Kõrbenud ja kuumutav. 

Keskmaitse - magus-mõru. Ei ikka MAGUS JA MÕRU. Rämemagus kohvi ja rämemõru šokolaad. 

Lõppmaitse. Hapukas, leivane ja rummine. Rummi sisse kastetud must leivakuivik, mida siis aegamisi keele peal sulatades naudid selle valu ja võlu.

Järelmekk. Leivaliköör Kohvikontsendraadiga ja Rummirosinatega.

ÜLEVÕLLIKAS. Liiiiga jäme. Liiga kohvine. Kangelt kärakane. Kui läheneda sellele nagu õllele, siis on tulemuseks solvumine. Kui võtta seda aga kui likööri, siiiis ... jaaaaa ... vaata ega sa ju likööri ei ürita juua kluginal. Või pigem isegi nagu bitterit. Sellis veidrat ja pisut nurgelist kangemat leotist, mida sa kasutad jahedamal hetkel vanade kontide soojenduseks.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment