Wednesday, August 26, 2020

Sabro Dew

Sabro Dew (Hopalaa, Läti) prk 0,44 l. alc 5,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Ale - American / APA" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Pale Ale - American" ja 3,75 punkti

Tootjainfo: "Massively hopped DDH APA with Galaxy, Citra, SABRO, /// IBU - 30"

Keskmist kasvu purk, sildil palju mullikesi :) Valge vaht täidab pool klaasi ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - hämuselt kuldkollane. Aroom on magus, puuviljane, konservpirnide ja - ananassi küllane, tagapool hõljub veidi maalähedast kirbet fooni.

Esmamekk on keskmisest sutsu kergema kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse muutub hapukamaks ja karvasemaks, veidi pärmiseks ja toorevõitu humala taoliseks. Lõppmaitse omandab mahlasema ja klaarima oleku, konserpirn saab endale seltsiliseks ka marineeritud metsõuna. Järelmekk aga sammub otsustavalt sootuks kuivemasse ja mõrudamasse kanti, pannes tagatuledeks sisse ka korraliku vürtsika pasuna.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERtasandi rüübe. APA'de väga-väga hea stiilinäide, olles korraga mahlane ja kuiv, karge ja värskendav.
---
pilt isetehtud

1 comment: