Tuesday, August 11, 2020

Marjule

Marjule (Teder, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Liigimääratlus: "Dark saison"

Tootjainfo: "Linnased: Finest Maris Otter, Vienaa, Red Crystal Rye, Crystal light, , Cararye, Carafa Special I, Special B. Lisaks kuivatatud maasikad. Humalad: Tettnag, Styrian Wolf, Hull Melon. Pärm: Mangrove Jack's French Saison Ale"

Väike lihtne pudel, koja tunnussilt seekord punasel-pidulikul foonil. Tumekollane vaht täidab veidi üle poole klaasist ja püsib üsna kaua. Õlle värvus - tuhmilt tume kastanipunane. 

Aroom on mõnusalt mitmekihiline - siin on olemas saisoni hapukas vürtsikas kergus, aga ka leivalik raskus ning ka karamelline magusus.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitses hakkavad mängima saisoni kuldsed vürtsised pasunad, kuid nad teevad seda läbi kuivatatu leiva sordiini. Lõppmaitses muutubb ssuuuuutttiii magusamaks, aga samas ka kõrbemõrkjamaks ... väga hea fantaasia ja eelteadmise korral võib siit oletada kõrbemise äärele kuivatatud maasikaid tõepoolest, Järelmekis kerkivad vürtsikad toonid sellisele tasemel, et kõri ja suupära lausa õhkavad soojalt ning rahulolevalt. 

Raskepoolse kehaga, magusakas-mõrkjas-vürtikas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Saisoniga mängimine on üks tõeliselt keeruline ülesanne, et saavutaks mingi nüansi, mis antud õllestiilile midagi juurde annaks. Tumedate rukkilinnaste lisamine tõepoolest andis juurde ja isegi positiivses mõttes. Kuivatatud maasikad aga ... nooooh ... ega nad midagi ära ka ei võtnud, aga juurde ka ei andnud.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment