Tuesday, August 11, 2020

Glen Noble

Glen Noble (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 13,2 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Scotch Ale / Wee Heavy" ja 3,86 punkti.

Tootjainfo: "A modern take on a traditional Scottish 160/- Shilling Ale, brewed with wildflower honey and aged in a blend of Glen Garioch and Auchentoshan whisky casks"

Väike lihtne pudel, lilleline-metsaline sildikujundus, napp vahakaelus korgil. Sentimeetrine tumekollane vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt punasõstrapunane. 

Aroom. Oi. See lõhnab kui kodutehtud koorevenis! Keedetud kondenspiim noh, ainult et siia on lisatud ka kolm aroomipipra pontsakat teda ja pool tilka aniisi. Ja mesi. Oi kui mõnus ja ehe mesi!

Esmamekk on raske ja magus. Noh kohe ikka mesimagus, ainult et see on selline kanarbikumesi!

Keskmaitse. Kanarbik, aniis ja ploominahad. Nelgiterad ja ploominahad. Nelkidega saab vist lüüa ploomitrummi?

Lõppmaitse. Aniisimesi. Kreegi-muraka kompott ja meevaha. Täidlane ja vaevu voolav sügavkuldne kanarbikumesi.

Järelmekk. Unistuste laev ja mälestuste purjed. Seda jooki tilkhaaval tinistades tahaks kuulda kellegi targa ja kogenud inimese vaiksel häälel räägitud reisimuljeid. Sest vaata, su maailm avardub ning siia sisse mahub lisaks sinule endale ja minale ja mulle ka veel teised inimesed. Tekib oht, et saad aru, et polegi kõige olulisem inimene universumis.

GENIAALNE! Seda õlut tuleks müüa koos algõlle ja vastavate viskide kolvikestega, et saada täpselt ning kiht-kihilt aru, mis kuidas tekkis ja kuidas siiamaani rändas. Kuid see tulemus on süvenema sundiv ning mõtlema panev. Maitsekülluse ja muljetiheduse mõttes kaalub üles nädalajagu argipäevi.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment