Saturday, August 22, 2020

Dark Orbit

Dark Orbit (Lervig, Norra) prk 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter" ja hinnang 94 punkti! Untappd ütleb "Porter - Other" ja hinnang 3,7 punkti.

Tootjainfo "This full, complex beer is an homage to one of Mike’s best known beers. At 7% ABV it’s an extremely smooth beer without cloying sweetness, but with all the roasted/chocolate/coffee flavours you’re looking for in your dark beers. Take a Dark Orbit in our space ship to Planet Delicious.
Hops: Hallertau Blanc, Saaz, Cascade
IBU 55"

Väike purk, puna-sinisel sildil väggga palju Lervigi mehikesi. Tumepruun vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib üsna kaua, haakudes veidi ka klaasiseintele. Õlle värvus - must. Aroom on tugevalt röstine, lausa tuha ääre peal olev, kõrbenud kakao.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja õrnalt magusakas ning kreemine. Keskmaitse tõmbab selga raske röstise hapuka vammuse ja kätte tumeda mõrušokolaadi tahvli. Lõppmaitse veeretab peost pihku röstitud pähkleid ja šokolaadis tumedaid hapukaid rosinaid. Järelmekk on kreemine, hapukas-magus, šokolaadine ja veidi isegi datline.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga ÜBERtaseme rüübe. Jah tõepoolest esinduslikult hästi tehtud, imperiaalse tasandi piiril kõlknev porter ... aga samas midagi erakordset temas ju ka pole. 
---
pilt isetehtud

1 comment: