Monday, October 15, 2012

Faxe Amber


Faxe Amber (Royal Unibrew). prk 0,5 l. alc 5,0%. liigimääratlus tume lager ... ehk siis dunkel ... kuigi dunkel võiks ikka veel tumedam olla, nii et see konkreetne jook jääb kuhugi kahe vahele. Merevaik, nagu nimi väidab.

Ebamäärase roostese värviga purk, Faxe viikinginägu kohustuslikul aukohal. Vaht tihe ja üsna püsiv, haakides end mõnevõrra ka klaasiseintele. Õlle värv - pronksjas merevärv, kuidagi ... sama iseloomutu kui purgi välisilmelgi.


Lõhnas domineerin kirbe mekk, justkui oleks linnaste röstimisel midagi pisut valesti läinud ... veidi kõrbema või nii. Esmamaitse kergelt õline, tihke. Keskmaitses lisandub mõnus linnaseline mekk, kuid lõpus ... jeerum, kuidagi sünteetiline on see värk. Lausa kummine, ning kusjuures kõrbenud kummine. Ei ole meeldiv mitte.
------
pilt siit

1 comment:

  1. Minu maitse järgi on ta rohkem sarnane Lāčplēsis Dzintara'le, eks viiniõlu. Kuigu maitseomadused pole nii head nagu läti omal, pole ta sugu nii halb. Hinna/kvaliteedi suhe on siin küll paigas. Kahjuks maitse kõigub seinast seina, ja kunagi ei tea, kui ostad endale sama õlu kuu aega hiljem, saada samasugust maitset.

    ReplyDelete