Friday, October 12, 2012

la Goudale


la Goudale (Les Brasseurs de Gayant). pdl 0,33 l. alc 7,2%. liigimääratlus "Bière de Garde" ... mis saaks tõlkida kui pikalt laagerdatud eil-tüüpi prantsuse õlu. muuseas, nimi "goudale" tulenebki väidetavalt inglise eili müüjate hüüatustest "good ale".

Lihtne pudelike, sama lihtne, koduselt käsitööndusliku kujundusega sildindus. Klaarvalge tihe kahe sõrme paksune vahukiht püsib meeldivalt kaua. Õlle värvus - lihtne, aga meeldiv kuldkollane.


Lõhnas pole esimese hooga tunda muud kui süsihapppegaasi. Pikemalt süvenedes aga tuleb meelde midagi lapsepõlvest ... vähese nelgiga maitsestatud ja rosinatega täiendatud leivasupp? Esmamaitse mõjub kergelt ja ülegaseeritult, edasi liikudes tuleb taas esile rosinane, kuivatatud õunte ja ehk ka virskikute mekk. Järelmaitses tulevad esile juba meeldivalt pehmed linnaselised noodid.

Üldiselt on tegu väga pehme, meeldiva ja oma alkoholisust hästi varjava joogiga. Liigne gaseeritus häirib kogu buketi tajumist/nautimist, kuid samas muudan joogi keha kergeks.
------
pilt siit

No comments:

Post a Comment