Friday, October 12, 2012

K:rlek efterar / vinter 2012


K:rlek (Mikkeller). pdl 0,33l. alc 6,2%. liigimääratlus: APA ehk American pale ale (see peaks tähendama, et maitses peaks ootama tuntavas koguses humalaid).

Pudel lihtsake, silt ... hipster'jas? :) Noh, seda peab nägema, et mõista. Üliveenev vahukuhil räägib juba ette kvaliteetsest ja humalasest kraamist. Õlle värv - keskmiselt hägune soe merevaik.


Aroom hoovab juba avamise hetkel üle kogu toa ... head aromaatsed humalad ... ahhh, seda lõhna ahmiks sisse kohe pikemalt. Mango, banaan, mandariin ja melon ... need viljad tulevad kohe silme ette, kuid siin võiks tervet puuviljaletti kirjeldada.

Esmamaitse üllatab vesise olekuga, kuid hetk hiljem see üllatus taandub tõelise humala-tsunami alla ... ja seda leebe-mahedas mõttes. Vasturääkiv, kas pole? Lõppmaitse on kuiv ja kribe, kuid see on jällegi samal ajal nii õrn ja meeldiv, et armu või ära:)

Üldine tasakaal on üpris hästi paigas, kuigi maitses oleks võinud hapukaid-teravaid noote veel juures olla, et saavutada Humala-Everesti tiitel. Hetkel on tegu kõrgmäestiku tõsiselt vallutamisväärse tipuga, milleni mitte iga hipster ei küüni;)

Gambrinus paneks sellele omaette liiginime - maheIPA. Kas aga keegi oskab öelda, kuidas pagan peaks antud õlle nime hääldama?
------
pilt siit

No comments:

Post a Comment