Monday, December 3, 2012

Alba Scots Pine Ale


Alba Scots Pine Ale (Williams Brothers (Heather Ales)). pdl 0,33 l. alc 7,5%. liigimääratlus: traditsiooniline eil. oluline lisainf - pruulises on kasutatud ka nisulinnaseid ja NB! kuuse- ning männioksi. tegemist on tripel-tüüpi rüüpega = kange ja hele.

Šotiruuduline silt on lakooniline ja ruuniline. Kasin vaht püsib ühtlase õhukese kirmena pikalt. Värvus - klaarilt punaka helgiga kollakaspruun.


Aroom on äraütlemata pehme ja leebe, meenutades külluslikke trappiste (seda annavad kristall-linnased). Väga meeldivas puuviljases buketis aimdub ka õrnalt vaiguseid noote, kuid see ainult toonitab asja ilu nagu huulepliiats ahvatlevat musisuud. Pikalt nina klaasi unustades tunned ka värsket ja karget mägivett ja lausa kuuled selle vulinat metsaojas.

Esmamaitse mõjub pehmelt ja lausa kaljalikult, selline leebe ja kodune mekk on sel man. Keskmaitse kannab endas karameljaid ning siidpehmeid linnasenoote, muutudes lõpus hunnitult pehmeks puuviljakoormaks - virsikud, persikud ja veel mingid pehmed ja karvased kerakesed, mille nimi hetkel ei meenu ... kuid mis meenutavad sooja päikest. Ja siis, nii umbes sekund hiljem vallandub su suus lausa pöörane maitsepillerkaar, milles pahvatab metsana õitsema kuusevõsude magus kirbus ning männi õiteolmupööris. Ohhhhhh, see on midagi erakordselt taevalikku! Pehme, sametjas ja hell nagu tütarlapse unistus Päris Oma Ponist!

Üle keskmise jõulise kehaga, kleepja buketiga, naudinguterohke rüübe, mida tuleb pakkuda iseseisvalt ja konjakiklaasist, vältides enne liigseid muid maitseid.
---------
pilt siit

No comments:

Post a Comment