Saturday, December 8, 2012

Christmas Porter


Christmas Porter (Brewdog). pdl 0,33 l. alc 6,2%. liigimääratlus - inglise porter. kirjeldus tootjalt "A re-worked Alice Porter especially for Christmas. With orange zest, cacao and a tiny bit of chilli. The perfect beer for Turkey, The Queen’s Speech, boring relativies and boozed up Pictionary. Merry Christmas. "

Tumeroheline ja punane brewdogilik disain. Tihe kreemikas vahumüts on üle keskmise püsivusega. Õlle värvus - tume punakaspruun.


Aroom ... siin on midagi veidrat. Ühest küljest tüüpilised porterlikud šokolaadlinnaste magusad vined ... aga siia juurde midagi teravat ja ... imalat? Kui see teravus tuleb ilmselt tšillist, siis kas teine tuleb tõesti apelsinikoorest? Aja jooksul see veider lisalõhn kaob, kuid esimesel nuustusel paneb küll kulmi kergitama.

Esmamaitse mõjub üsna kergelt (porteri kohta) ja kreemikalt, keskmaitses lisandub tubli annus kakaoliköörilikku tugevust ja teravust, järelmaitses tajud korraks üsna külluslikku jõulukeeksi apelsini-puuvilja-rummi segu. Lõpuks jääb keelepärale üsna meeldiv õhetus nii tšillist kui tajutavast alkoholisoojusest ja taha nurkadesse rummikoogilikku kakaost kreemisust.

Tugeva kehaga, veidra esmamulje kuid mõjukalt kleepja-kreemise paletiga jõuline rüübe, mida sobib limpsata pohlamoosi ja verivorstide kõrvale.
----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment