Monday, December 31, 2012

Wheat is the New Hops


Wheat is the New Hops (Mikkeller). pdl 0,33 l. alc 6%. liigimääratlus: IPA ... hmmm nisuIPA ... see on midagi tõeliselt uut!

Lihtne disain nagu sel tootjal ikka. Belgias pruulitud õllel on tihe ja suuremulline vaht. Õlle värvus - klaarilt kuldkollane.


Aroom mõjub mõnusalt IPA'likult, hapukad tsitrusenoodid sobituvad imetabaselt samalaadse nisuaroomiga. Lõhn mõjub korraga nii mahedalt/sepikuliselt kui teravalt/tsitruseliselt - üsna üllatav kooslus.

Esmamaitse mõjub hapukas-magusalt, pehmelt ja üsna intensiivselt. Keksmaitse paneb kulme kergitama ... nii jõuline troopiline puuviljamekk  ... nagu mandariinikoortest tehtud tsukaad. Lõppmaitse vajutab pehme ja sametise hapukasmõrkja, kergelt greibise ja ananassise templi pikaks ajaks maitsenäsadesse. Järelmekk lainetab jupp aega mehise ja mahedana, vaiguse ja hapukana. See oleks kui ying ja yang kokku pakitud ühte väheldasse pudelisse. No kohe uskumatult mõnus ja tasakaalus on see rüübe!

Keskmise kehaga, vähese karboniseeringuga, väga keeruka maitsega jook, mille joomiseks tuleb aega varuda. Ehkki kerge jook, on tal iseloomu tosina vägevama eest!
------
pilt siit

No comments:

Post a Comment