Saturday, December 15, 2012

Santas Little Helper 2011


Santas Little Helper 2011 (Mikkeller). pdl 0,375 l. alc 10,9 l. liigimääratlus: Belgia kange tume eil

Oluline lisainfo: "Belgian ale brewed with spices and aged in speyside barrels". Väike seletus juurde - Speyside on kirde-Šoti kandis aetud ühelinnaseviskide nimetus.


Eripärane pudelike, juba oma mahult. Mikkellerile omane lihtne - veider kujundus (väike ?kaklushimuline? mehike jõuluvana saapa juures), samas väärikas kuldne kaelakate.

Helepruuni vahtu moodustub õige vähe. Rüüpe enda värv tökatmust ... või pisut veelgi mustem. Aga samas sellel valguse jaoks läbitungimatul mustal on omapärane suitsune-pruunakas-hallikas jume.

Lõhn. Seda on kolme meetri kaugusele tunda. See on viski, tammepuu ja aniisi, lagritsa ning suitsu lõhn. Õllele vihjab lõhnas ehk kerge mesine linnasevine, kuid seda tuleb nende eelmiste lõhnamägede alt jupp aega hagijana taga ajada.

Maitse ... ohhhhsasininesitikas ... see on keeruline! Alguses oli viski. Või oli see piiblis midagi muud, kuid siin on algseks dominandiks karm viski, mida on lahjendatud mesise õllega. Keskmaitses kohiseb keelele pangetäis aniisilikku/ploominalivkalikku/linnaselist mõrumagusat supersegu. Ei-ei, seda on ikka kolme pange jagu vähemalt. Järelmaitses aga siugleb keelepärast otse veresoontesse tume röstõlu, tammine meetünn kaenlas.

Tihke kehaga, kuratlikult raske paletiga ja seitsmekordselt mõjus rüübe. Unustage ära igasugune näksimine, pange silmad kinni ja naksutage keelt seda jooki nautides. Kui kõrval juhtub olema mõistlik sõber, siis on ka tema vait, silmad äraseletatult kaminaleeki suunatud.
------
pilt siit

No comments:

Post a Comment