Tuesday, August 7, 2012

Franziskaner Weissbier kolmik






Gambrinus teeb ebatavalise liigutuse - kirjeldab kolme õlut korraga. Õigustuseks - nad on nii sarnased ja samas piisavalt erinevad, et sel moel saab anda parima ülevaate
----------------

Franziskaner Weissbier Kristallklar (Spaten-Franziskaner-Bräu). pdl 0,5l. alc 5,0%. liigimääratlus: German Kristallweizen.


Konservatiivne ja elegantne kujundus. Kaunis kahesõrmene vahumüts taandub umbes poole minutiga kirmeks. Õlle värv lahjakollane ja nagu nimigi ütleb - kristallselge.

Esmalõhn teravalt happeiline, tasapisi muutub see leebemaks ning üleküpsenud banaanilisemaks. Maitses tasakaalus happe ja magusad noodid, kuid joogi üldmulje jääb kõhnake. Järelmaitses tunned tsitruselisi noote ja kerget nisu mahedust.
-------------
Franziskaner Hefe-Weissbier Naturtrüb. pdl 0,5l. alc 5,0%. Liigimäätatlus - German Hefeweizen.

Vahu üle ei saa jällegi kurta - vähemalt tekkimise osas on tegu kauni pildiga. Värv kuldne ja mõõdukalt udune.

Lõhnapilt seekord tunduvalt küpsem ja vaoshoitum, puuviljalik aroom seguneb linnaste õilsa tooniga. Esmamaitses seekord saab tajuda ka kergetid humalanoote, misjärel hakkavad ilmuma poolnisuõllele omased pehmed ja maitseküllased paitused keelelaele. Järelmaitses sügisõunad, õietolm ja suir. Meeldiv ja mahe, samas väga värskendav.
--------------

Franziskaner Hefe-Weisse Dunkel. pdl 0,5l. alc 5,0%. liigimääratlus Dunkelweizen.

Vaht sellel õllel üsna nõrguke - kergelt hallika tooniga sõrmepaksune kiht küll tekib, kuid kaob kiiremalt kui eelnevatel vendadel. Värvus ... hmmm ... määrdunudpruun?

Lõhn kasinlalt innaseline. Maitse kargevõitu, kuidagi karastusjoogilik, järelmaitses tunned süsihappegaasiküllase üldtooni sees ka humala ja ploomi noote. Kindlasti kõige tihkema olekuga, kuid eelmistest kentsakalt erinev - karge ja ergutav, kuid samas ootuspärasest nisuõllest üpris kaugele jääv rüübe.

---------
pildid tootja lehelt

No comments:

Post a Comment