Saturday, February 9, 2013

ÖÖ

ÖÖ (Põhjala). pdl 0,33 l. alc 9,5%. liigimääratlus: imperial baltic porter.

Tootjainfo: "Kuue erineva linnasega pruulitud imperal baltic porter - paks ja must soojendaja jahedateks õhtuteks."

Vist küll esimene Eesti mikropruul, kes on jõudnud ametlikult villitud õlleni. Nordiliselt lakooniline disain ja samalaadne nimi :)

Tihe sõrmepaksune kreemikas vahukiht kaob minutikesega kirmeks, kuid kinnitab end kenasti seintele. Õlle värvus - punakasmust.

Aroom on tõeliselt jõmakas ... raske, suitsune, kohvine ja õrnalt mõruškolaadine. Esmamaitse on üllatavalt pehme, lausa paitav. Keskmaitse muudab aga selle pehmuse karukallistuslikuks ... tihke lainena jõuab kohale röstlinnaste jõuline mekk, segunenud kergelt happelise ja marjase ning mesise poolega. Lõppmaitse tundub väga šokolaadine, vaniljene ja kergelt tammine. Järelmaitses leiad lausa šokolaadiliköörilikke noote, tugevaid ja raskeid röstlinnaseid ja jõuramlikku, metsalõhnalist mesikat loodushõngu.

See on üks väggggev jook, kas teate! Raske kehaga, kleepjas ja kange olekuga rüübe, mis pole mõeldud joomiseks, vaid mekkimiseks! Ei, see õlu ei vaja enda kõrvale snäkke, vaid pigem klaasi vett, et suud puhastada ning uuesti ja uuesti oma meeli täita vaieldamatult parima Eesti porteriga!

Jääb vaid loota ja Taarat paluda, et uued pruulmeistrid oma latti alla ei laseks ja jäksaks õllefriike veel pikalt ja üha uute toodetega üllatada.
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment