Tuesday, June 3, 2014

Tripeliroonia

Tripeliroonia (Munga, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,0 %vol. Liigimääratlus: tripel

Tootjainfo: "Koostis: vesi, linnas, suhkur, humal, pärm" Pai hobipruul, oleks vahva kui raatsiksid järgmine kord ikka lahti ka kirjutada, mis linnased jne need on!

Väike lihtne pudel, tehniline, kuid siiski esteetiline sildike. Vaht ... SEE VAHT ... see on vahujuga, mis pudelist välja tuiskab, ujutades üle klaasi, pudeli ja laua! See-eest klaasis ei püsi ta kohe üldse mitte, muutudes kümnekonna sekundiga kirmeks ja kadudes siis sootuks. Õlle värvus - uduselt tuhmkollane. Aroom on tugevalt karameljas ja tuntavalt alkoholine.

Esmamekk on keskmisest sutsu raskem ja intensiivselt magus. Keskmaitses avalduvad triplile omased vürtsikad puuviljased noodid, meenutades kuivatatud aprikoose. Lõppmaitse on hapukalt vürtsikas, soe ja napsine, heledate viinamarjade ja ebaküdoonia nalivka taoline. Järelmekk on magus-mõrkjas, kleepjas ja virsikudžemmi meenutav, täites kogu suu ja söögitoru soojuse ja puuviljaste sädemetega.

Keskmisest pisut raskema kehaga, metsikult ülekarboniseeritud paletiga, magus-hapukas-vürtsikas-magus-mõrkjas-magusa buketiga über-tasandi rüübe. Kui selle va karboniseerituse kuidagi kontrolli alla saaks, oleks tegu väga-väga kiiduväärse pruulisega! Siia juurde soovitaks pakkuda vürtsikamat-soolakamat juustu, nt mõnd valgehallitusega varianti.
---------
pilt isetehtud

2 comments:

  1. Château Pilsen, Arôme ja Munich Light; Tettnangen, Saaz ja Styrian Goldings humalad. WLP500 pärm.

    ReplyDelete