Friday, August 1, 2014

614 Années

614 Années (Celt Experience / Saint-Germain Page 24, Inglise/Prantsuse) pdl 0,33 l. alc 8,5 %vol. Liigimääratlus: imperial rukki porter. Ratebeeri hinnang 79 punkti.

Tootjainfo: "A second collab brew with Brasseries St Germain, a deep rye porter brewed with French Cascade hops. A sweet chocolate character with spicy cascade hops Brewed February 2014 in Page 24, Aix-Noulette."

Lihtne väike pudel, pruulikojale omaselt tume must-valge sildikujundus. Sõrmepaksune kreemikat karva vahukiht on ütlemata püsiv. Õlle värvus - tuhmilt pruunikasmust. Aroom on magusakalt šokolaadine ja hapukalt leivane.

Esmamekk on tihke ja magus-hapukas. Keskmaitse ... oooo ... see on pääääris mõnna! Siin on magus-hapukat šokolaadiküpsist ja mõrkjat punase apelsini marmelaadi. Lõppmaitse on tugevalt biskviitjas, šokolaaditükkidega küpsist meenutav, millele lisandub vaigune kleepjas mõrkjus. Järelmekk on tugevalt keelepärasse ankurduv, mõrkjas-magus, kohvijoogi ja -likööri vahepealne.

Raske kehaga, väga tugevalt karboniseerunud ja kleepja paletiga, maguasakas-hapukas-mõrkjas-magus-mõrkja buketiga jõuline rüübe. Sobilik pakkuda koos piparkookidega.
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment