Sunday, August 31, 2014

Testpruul: Naistekas

Testpruul: Naistekas (Vormsi, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Liigimääratlus: hele eil

Tootjainfo: "Filtreerimata ja pastöriseerimata elus õlu. Lubatud vähene sade. Pruulitud, humalatest, pärmist ja põhjaveest."
Mittekirjasoleva lisainfona: vähese nisusisaldusega kerge rüübe, mille pruulmeister tegi selleks, et naine kodus õlut käest ära ei jooks :)

Lihtne väike pudel, tehnilise olemusega sildike. Suuremulline valge vaht on sõrmepaksune ja mitte kuigi püsiv.  Õlle värvus - häguselt kollakasoranž. Aroomis domineerib väga hea vesi, millele lisandub vähene hapukasmagus nisuõllele omane noot.

Esmamekk on kergepoolne ja hapukasmõrkjas. Keskmaitse muutub õrnalt magusakamaks, linnasepehmemaks. Lõppmaitse on juba siidiselt magus-mõrkjas, värske ja karge nagu suvehommik. Järelmekk paneb suu kergelt vürtsikalt õhetama ... ja kaob siis kiirelt, jäädes vaid üldise värskustundena kestma.

Kergepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga lihtsapoolne, kuid oivalise maitsetasakaaluga rüübe, mis sobib kindlasti ka neile kes muidu õllest suurt lugu pidada ei oska. Sobilik kokku klapitada kõrvitsa-toorjuustu püreesupiga.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment