Saturday, August 9, 2014

La Fin du Monde

La Fin du Monde (Unibroue, Kanada) pdl 0,33 l. alc 9 %vol. Liigimääratlus: kloostri tripel. Ratebeeri
hinnang 99 punkti.

Tootjainfo: "The end of the world. The excellence of triple fermentation through a blend of special yeasts gives this malt beverage an exquisitely robust flavor of exceptional refinement."

Väike õlakas pudel, fooliumkaelus ja etikett, millel on kujutatud ... mingi poolsaar ... miks see maailma lõpp on? :) Poolesentimeetrine valge vahukiht kaob kiirelt kirmeks. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on triplite klassika, vürtsikalt hapukas ... või siis hapukalt vürtsikas ja tugevalt karamelline :)

Esmamekk on raskepoolne ja mõõõnusalt keeleotsa näksivalt vürtsikas. Keskmaitses avaneb aprikooside kaskaad, milles säravad kommisuhkru erksad kristallid. Lõppmaitse ... oooo ... oi sa mu neitsimaarja ja Püha Lehm  .... kurat kui hea see on! Aprikoosidžemm ja mandariinikeedis, lustakas veinikaupmees ja vana pagariemand on oma letid kokku lükanud ning avanud vürtspoe. Siin klaasis on metsikult elulusti ja särtsuvat rõõmu! Järelmekk niuksatab rõõmust ja kallab nurruva keele üle puhta kullaga, see kihab ja kiheleb, ergutab ja mängitab, paneb täismehe heldima ja lapsikult käsi plaksutama :)

Raskepoolse kehaga, alakarboniseeritud paletiga, vürtsikas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga Zuperrõõmus MEGATASANDI rüübe! Siia juurde pakuks ehk vaid pika pai ja laia naeratuse.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment