Saturday, August 30, 2014

Wookiee IPA

Wookiee IPA (Amager / Port, Taani / USA). pdl 0,5 l. alc 7,2 %vol. Liigimääratlus - IPA. Ratebeer hinnang 98 punkti!!

Tootjainfo (googel tõlge): "This Wookiee IPA is a collaborative brew with California Port Brewing brewer Mike Rodriguez and founder and brew chief Tom Arthur, there was a trip to Denmark on 9 March 2011. It is a true American West Coast IPA, where nothing has been spared on the hops. And there is no jantelov when we say that we are proud of this beer!"

Kõrge kaelaga keskmist kasvu pudel, lihtne kuldne-hõbedane silt. Valge vaht täidab pool klaasi ning on ülikaua kestev. Õlle värvus - uduselt kuldkollane. Aroom on vaoshoitud, mõrkjasmagus ja troopiline, ananassi ja murakamoosi delikaatse lõhnaga.

Esmamekk on tihkepoolne ja ananassikonservi taoliselt tihkelt ja vürtsikalt magus-mõrkjas. Keskmaitse ... ooooojeeee ... see on kui pudelisse pandud troopika ja lilleaed!!! Siin leiab flambeeritud ananassi ja mangomehu, kardemoniküpsiseid ja heledaid rosinaid. Lõppmaitse sunnib lihtsalt naeratama ja mõnda aega kinnisilmi unistama palmisaarest, millel kõik õitseb ja viljub ja pudiseb ühekorraga -- see on hunnitu kogus üleküpsenud persikuid ja virsikuid, ananassi ja papagoikärinat ja lillelõhna ja päikeseloojangut! Järrrrelmaitse - seda tuleb krääksatada kakaduu häälega - see on röötsakil jahi reelingu ääres, edev kaptenimüts uljalt kuklas ning päikeseprillid lihtsalt poose pärast nina peal, ehkki väljas on juba öö ja tõrvikute valguses on näha, et see laevuke ei lähe täna kuhugi ... kaptenil on nii kuramuse hea siin olla ja koos naaberaluse meeskonnaga võtta veel üks rummikokteil ananassimahlaga ... sest see on lihtsalt oivaline!!!!

Tihkepoolse kehaga, tugevalt karboniseeritud ja kergelt õlija paletiga, vürtsika-magusaka-mõrkjas-hapukas-mõrkja buketiga MEGARÜÜBE mida tuleks jagada sõpradega, sest seesinase klaasitäie juures tuleb mõtliku näoga ohkida ja pahupidi silmadega targutada! Süüa pole vaja, pigem veel veidi juua! :)
------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment