Tuesday, August 19, 2014

Põhja Konn

Põhja Konn (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,8 %vol. Liigimääratlus: topelt-IPA. Ratebeeril pole veel koondhinnet tekkinud.

Tootjainfo: "A monstrous double IPA brewed with an insane amount of Columbus and Chinook hops."

Lihtne väike pudel, sildil kole konn Kreutzwaldi raamatust ja Tartu sillalt :) Kahe sõrme paksune valge vahukiht on üle keskmise püsiv. Õlle värvus - kirkalt oranžikaskuldne.

Aroom ... ooo ... see paneb imestades silmi sulgema, et välja mõelda, mida see nüüd siis meenutabki! Eeee ... veider, aga ... vana mootoriõli, punased sõstrad ja kuumaks aetud kasepuu ... kas suudate ette kujutada säherdust segu??? Aga see on omamoodi võluv oma peenes räiguses.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja intensiivselt magus-hapukas. Keskmaitse paneb lausa turtsuma ja jahmunult õhku ahmima ... see on lihtsalt napakas! SÄÄÄÄRANE KOGUS vaiguseid ja tsitruselisi humalaid kokku kuhjata, et need panevad nõrgema inimeselooma läkastama! Aga no Gambrinus juba nõrkade hulka ei kuulu! Taruvaigu tõmmis granaatõuna-tšatša peal, mis on segunenud greibiseemneõli ja raudrohuteega ... no umbes nii, või mis?

Lõppmaitse keerab keele rulli ja laseb plaksuga lahti nagu kärbsejahil konn. Zammumeie, kuidas seda kõik nüüd nõrka sõnarüüsse paigutada? Siin läheks vaja võimast tori hobust, kes selle hunniku osadeks lahti tassiks. Kui nüüd nii lühidalt ja maakeeli öelda, siis ajab hirmuäratav vaigurull taga masajalgset tõrvatilka, mis kannab külmavõetud pohladest rüüd.

Järelmekk naerab igasuguste pingutuste üle teda kirjeldada ja laseb sarkastiliselt naerdes pingutada, et end veidikesegi koguda. Kole on see konn, kas teate. Kuid nii nagu iga kole muutub üleelusuuruseks muutudes juba omamoodi ilusaks, nii ka see lehmjalt raske padakonn on põrutavalt meeldejääv ja ilgelt mõnus ... noh seda muidugi juhul, kui te olete kõige kolme pea peale kukkunult napakas humalapervo.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-mõrkjas-mõrkja buketiga KOLETISLIK MEGARÜÜBE! Tõsiselt hoiatan - ilma humalaheitluses musta vööd omamata ei tasu seda näppida! Klaas vett kulub igatahes kõrvale ära!
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment