Tuesday, August 12, 2014

Einiberjabock

Einiberjabock (Viking Ölgerd, Island) pdl 0,33 l. alc 6,7 %vol. Liigimääratlus: heller bock (ehk tavabockist veidi humalasem). Ratebeeris pole veel koondhinnet.

Tootjainfot ei õnnestu leida.

Väike lihtne pudel, lihtne tumesinine sildike. Kollakas kahe sõrme paksune vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt pronksjas. Aroom on tugevalt karameljas, linnaseline ja rosinane nagu kergelt rummine rosinakeeks.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja magusakas. Keskmaitse on täidlane ja laiutab suus nagu kaubalaeva ahter. Magus-mõrkjas ja puuviljane, õrnalt rummine ja kreemjas, täidab see oma undamise ja ankruketi kolinaga su suuõõne kõik urkad nagu kaldale saanud janused meremehed. Lõppmaitse jaurab mõnusas pummelungis, olles alkoholisoe ja vürtsikas, veinis leotatud kreekide ja ahjuõuntega serveeritud pidusöögi taoline. Järelmaitses tuleb esile ka humalate mõrkjat värskust, muutes senise raskepärase pootsmanimörina veidi elegantsemaks, kuna kõrtsi saabus kapten ise!

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseeritud paletiga, magusakas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkja buketiga jõuline ÜBERRÜÜBE! See klaasike vajaks enda kõrvale tihket suutäit, nt ploomidega ja küüslauguga hautatud loomaliharulli.
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment