Friday, September 19, 2014

Abadia

Abadia (Super Bock, Portugal) pdl 0,33 l. alc 6,4 %vol. Liigimääratlus: heller bock. Ratebeeri hinnang 17 punkti.

Tootjainfo: "Super Bock Abadia is the first beer produced in Portugal using the traditional recipe. Super Bock Abadia is characterized by a rich aroma, stronger and embodied, fruited and alive, with a smooth and comforting taste and the most intense colour due to the use of special varieties of malt."

Kumera kaelaga ning proofilkirjadega väike pudel, lihtne pruunides toonides sildikujundus. Kergelt kollane sentimeetripaksune vahukiht on hõre ja kiirelt kaduv. Õlle värvus - kirkalt pronksiselt sügavkuldne. Aroom on meeldivalt karameljalt linnasetihe.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse muutub maltoosalikuks, linnasesiirupi ja sidrunilimonaadi vahepealseks. Lõppmaitse on lihtne, kuid meeldivalt biskviitjas, seda vürtsitab sidrunheinalik värskus ja täiustab tumedate rosinate tihkus. Järelmekk mõjub kergelt kleepjalt, taas maltoosalikult, vähese pähklinoodiga.

Keskmisest suts raskema kehaga, alakarboniseeritud ja kergelt õlija paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga mõnusalt joodav rüübe. See on üks neid kordi, kui Gambrinus pole Ratebeeriga nõus, tegu on hellerbocki ehk tavalise ja topeltbocki vahele jääva linnasetihke rüüpe hea stiilnäitega, millel alla 50 andmine oleks liigategemine.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment