Wednesday, September 17, 2014

Andersoni Tšilli Stout

Andersoni Tšilli Stout (Anderson's, Eesti) pdl 0,5 l. alc hinnanguliselt u 7 %vol? Liigimääratlus - tšillistout.

Tootjal aastakeseks garaaži ununenud pudelil pole paraku silti, nii et tootjainfot pole. Kuid aasta aega laagerdumist peaks stoudile ainult head tegema.

Sõrmepaksune tumekreemikas vahukiht püsib üsna kaua, jättes klaasiseintele ka tugeva jälje. Õlle värvus - vähese tuhmpruuni helgiga must. Aroomis seguneb kõrvetatud linnaste mõrkjas-magus ja tšilli vürtsikas nüanss.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja hapukas-vürtsikas. Keskmaitse algab kõrvetatud leivakooriku hapukas-mõrkjusega ning jätkub tšilli magusa vürtsikusega. Lõppmaitse paitab iseäralikul okkalis-pehmel moel kogu suuõõnt, pannes selle vürtsiselt õhkama ja samas kattes kleepja leivakreemiga. Järelmekk muutub korraga kuivapoolseks (eks suu kuivatamisele aitab kaasa ka tšilli) ja mahlaseks, musta leivakooriku ja kakaokreemi sametiseks seguks.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsikas-magus-vürtsika buketiga MEGATASANDI rüübe! Pikk laagerdumine on ilmselgelt hästi mõjunud, soovitan pruulmeistril sama asja juurde uuesti tagasi pöörduda.
---------
kuna silti pole, siis pilti ei tule :(

No comments:

Post a Comment