Thursday, September 25, 2014

Kasteel Tripel

Kasteel Tripel (Brouwerij Van Honsebrouck). pdl 0,33 l. alc 11%. Liigimääratlus: kloostri triple.
Ratebeeri hinnang 88 punkti.

Tootjainfo: "A tripel, as solid as a castle. A full bodied beer, brewed with Belgian hops, to enjoy quietly, with a powerful, distinctive flavour: flowery, hop bitterness and soft alcohol."

Väike matsakas pudel, tumeoranžil sildil pruulikoja tunnuskindlus. Erkvalge vaht täidab 2/3 klaasist, olles küll hõredapoolne, kuid VÄGA püsiv. Õlle värvus - õrna uduvinega kuldkollane. Aroom tripelile omaselt magusalt vürtsikas.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga, kuid see-eest oi kui mänguline, rõõmsalt kihelev ja torkiv, hüplev ja naerev :) Keskmaitse mõjub kui keskpäeval käima tõmmatud ülemeelik tundengipidu, kus kõik see noor rahvas kisab ja käratseb, ajab üksteist taga ja lõugab lapsikuid laule laulda. 

Lõppmaitses segunevad sellesse pittu juba tõsisemad noodid, esmasele magus-vürtsikale ja hapukale lisandub nüüd juba mõrkjamaid noote. Rebastepeole jõudsid kohale buršid ja vilistlased, kes vaatavad noorte tralli isaliku heakskiiduga (olles ise napilt mõned aastad vanemad), istudes kaksiratsil toolil ning timmides noortelt rekvireeritud murakaveini. 

Järelmaitse seob aga mõlemad pooled kenasti kokku. Rebaseplika istub kõhukal vilistlasel süles ja laseb endale rõõmsalt välja teha, tudengihakatised kuulavad aupaklikus vaikuses ootamatult kohale ilmunud õppejõu veidi nokastanud õpetussõnu. Mõrkjas ja vürtsikas väärikus ning magus-hapu kepsakus sobivad ju niiiii armasti kokku!

Keskmisest raskema kuid mängulise kehaga, väga tugevalt karboniseeritud paletiga, magus-vürtsikas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas buketiga joobnustavalt meeldiv ÜBERTASANDI RÜÜBE! Õlu kui lust ja laulupidu, särtsakas ja kepsakas, kenitlev ja väärikas ühekorraga. Ärge siia kõrvale küll midagi pakkuge, nautige parem mängu ilu!
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment