Saturday, September 20, 2014

Stout (Super Bock)

Stout (Super Bock, Portugal) pdl 0,25 l. alc 5,0 %vol. Liigimääratlus: schwartzbier. Ratebeeri
hinnang 28 punkti.

Tootjainfo: "Ingredients: Pale, Caramel, and Chocolate malt; Sugar; Colour -E150C; Hops.
"Super Bock Stout is a black beer, produced from special malts which give it a distinct flavour and aroma, and a long-lasting creamy head. It differs from the other black beers on the market because it is richer in extract, more full-bodied and with a more complex (almost fruity), not-so-roasted taste and aroma.""

Kumera kaelaga ning proofilkirjadega väike pudel, lihtne sildikujundus. Helepruun vaht täidab pea pool klaasi ning on üsnagi püsiv. Õlle värvus - sügavalt mustjaspunane. Aroom on leebe, kakaokreemiselt sametine ja õrnalt hapukas.

Esmamekk on kergeke, pisut isegi vesine ja õõõrnalt magusakas. Keskmaitse mõjub ... ehh ... no eriti ei mõjugi. Kerge ja hapukas, röstine ja kuivapoolne. Lõppmaitse on pisut huvitavam, siin leidub pisut musta sõstart ja röstitud leiba. Järelmaitse kaob üsna kiirelt, jättes vaid põgusa leivase meki.

Kerge kehaga, üle keskmise karboniseeritud paletiga, magusakas-hapukas-mõrkja buketiga lihtsapoolne rüübe. No ma ei tea, miks seda rüübet stoudiks nimetati, kui tegu on ilmselt tumeda laagriga, mille markeerimine scwarzbier'iks ratebeeri poolt on üsna õige. Aga - mõõdukalt jahutatuna sobiks see rüübe üsna kenasti nt mustsõstaveinis hautatud küüliku kõrvale.
----------
pilt isetehtud


No comments:

Post a Comment