Wednesday, September 10, 2014

Heen & Veer

Heen Veer (De Molen, Holland) pdl 0,33 l. alc 9,2 %vol. Liigimääratlus: kloostri tripel. Ratebeeri
hinnag 95 punkti. Õlle nimi tõlkes: tagasi ja edasi

Tootjainfo: "Indigrients: water; pils and cara barley malts; premiant, saaz (bittering hop), coriander; yeast (top fermenting)
IBU 42"

Lihtne väike pudel, pruulikojale omane tehniline sildikujundus. Vahukiht praktiliselt puudub. Õlle värvus - uduselt virsikukarva. Aroomis laiutavad needsamad virsikud, lisaks rosinad ja papaia. 

Esmamekk on keskmisest suts raskema kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitse on alguses pihlakanalivka taoliselt mõrkjas-magus, siis aga hakkavad mängima vürtsikad sädemed. Lõppmaitse tõmbab keele juba mõnuga maitsetantsule - siin leidub kaneelipulgakest ja vürtsiterakest, mõrkjat vaniljet ja veidi mudrust virsikumehu. Järelmekk taandub magusamatel lainetele, meenutades rummiga leotatud rosinaid ja muhedat kardemoniga kollaseks aetud jõulukeeksi.

Keskmisest suts raskema kehaga, alakarboniseeritud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusaka buketiga üsnagi nauditav rüübe, kuid siinkohal pole Gambrinus nõus ratebeeri poolt pandud määratlusega - tripel pole see mitte, pigem belgia kange hele eil. Seega jäävad stiilipunktid saamata, kuid üks hüva rüübe on ta siiski! Hmm, prooviks siia juurde pakkuda seentega tehtud pasteeti?
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment