Wednesday, September 3, 2014

Lõbus Tsaar

Lõbus Tsaar (Manilaiu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9%vol. Liigimääratlus: russian imperial stout.

Tootjainfo: "Väga rikkalik tume õlu, kus raskemaid kohviseid noote saadavad mahedad karamellised toonid ning magusust tasakaalustab hunnik humalaid ja viskis leotatud tammelaaste."

Väike lihtne pudel, mustvalge hillitsetud elegantsiga sildike. Kreemikas vaht täidab 2/3 klaasist, olles küll hõredapoolne, kuid siiski väga püsiv. Õlle värvus - tumepunase helgiga must. Aroom on rikkalik, rõske, portveinilik ja alkoholisoe.

Esmamekk on väga raske ja kleepjalt õline, portveinilikult magus-hapukas ja kergelt mesine. Keskmaitse on jõuliselt elegantne, raskepärane ja taruvaigulik, mõrkjas-kleepjas ja tammine. Lõppmaitse paneb lausa pead vangutama - pruulmeistril on õnnestunud suruda raskekaalupoksija smokingisse ... see on korraga koletu suur ja samal ajal siiski salongikõlbulik, kohmakas ja samas võluv. Järelmekk rullib keelel kolm tiiru mõrušokolaadise teerulliga, kattes keele portveini tammise kleepja asfaldikihiga.

MEGAraske kehaga, tugevalt karboniseerunud ja MEGAkleepja paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga MEGATASANDI RÜÜBE, mis tahaks kaks-kolm aastat laagerduda, tõustes seejärel lausa kosmilisse kõrgusse. Toitu pole mõtet pakkuda, ehk vaid klaasike jäävett sidruniga.

No comments:

Post a Comment