Saturday, September 20, 2014

Tango

Tango (Super Bock, Portugal) pdl 0,25 l. alc 4,0 %vol. Liigimääratlus: marjaõlu (punase
sõstra). Ratebeeri hinnang 7 punkti.

Tootjainfo: "Currant beer. Light and refreshing, very easy to drink, 4,0% alcoholic percentage and less caloric. It has a balanced body, smooth and softly sweet taste, an intense colour - reddish by the use of currant – and a creamy head crown, which colour is in harmony with the colour of the beer."

Kumera kaelaga ning proofilkirjadega väike pudel, lihtne sildikujundus. Roosa sõrmepaksune vahukiht on hõre, kuid püsiv. Õlle värvus - kirkalt roosakaspunane. Aroom on tugevalt marjane, punase ja valge sõstra ning tikrite segune. 

Esmamekk on keskmisest suts kergema kehaga ja intensiivselt magusalt marjane. Keskmaitse esmane emotsioon on "vau, sõstralimonaad", kuid hetk hiljem tuleb esile vähene õllelik linnasepõhi. Lõppmaitses viskab veidikese sisse mõrkjat marjakestade mekki. Järelmaitse on magus, lausa kergelt läägepoolne ... kuid üldmulje on päris värskendav.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magus-mõrkjas-magusa buketiga marjaõlu. Siirupiga segatud laager ei saa küll kunagi olla võrreldav ehtsate marjade peal seisnud lambic-õlledega, kuid see variant pole üldsegi halb. Kuigi - heaks seda nimetada ka ei saa. 

----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment