Friday, July 13, 2018

Aias Sadas Saia


Aias Sadas Saia (UJH Man’s, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Wheat Ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Banana split hefeweissen"

Väike lihtne pudel, pruulikojale omane valge minimalistlik sildike ... ma kujutan ette et keskmine kunde on veendunud "ah seda ma olen ju varem saanud"

Sentimeetrine valge vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - kirkalt tuhmkollane. Aroom on hapukas-mõrkjas, murune ja marjane, vähemalt lõhnas on banaani äratundmine küll raskendatud ... no kui, siis toores roheline banaan.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse on magusakas-hapukas, huvitavalt nelgise ja vürtspiprase säraga. Lõppmaitse muutub magusaks-mõrkjaks, kergelt täidlaseks ... noh ja siia võiks juba banaani ette kujutada, kuigi sellesse on torgatud mitmeid nelgipuu kuivatatud õienuppu. Järelmekk on hapukas, veidi õline, kaneeline, aromaatne ja vürtsikas.

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud ja veidi lameda paletiga, magusakas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga huvitav rüübe. Noh, pehmust temas küll on, kuid hefeweizeniks ei oska seda küll pidada. Vürtsikas moment muudab joogi küll veidi põnevamaks, aga meelde ei jää ta ei nisuõllena ega ka muud moodi.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment