Monday, July 9, 2018

Eesti sada

Eesti sada (Karli, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Liigimääratlus: odravein

Tootjainfo: "Pruulitud 45 Tartu Maratoni  päeval Eesti Vabariigi 100.sünnipäeva auks. Kasutatu Eesti oma linnaseid ja astelpaju marju. Kange ja rahulik nagu keskmine eestlane"

Väike lihtne pudel, rahvusromantiline sildikujundus. Vahakaelus pole kodupruulide hulgas kuigi levinud ning see lisab väärikust ... tõsi küll selle rabeda pitservaha mahakoukimine pole kuigi mugav. Valge pöidlapaksune vahukiht on üsna kenasti püsiv. Õlle värvus - kirkat kollane.

Aroom on mitmekihiline. Alguses lösutab siin lihtsalt mesiselt magus pudrune tihe mass. Seejärel aga ilmub pudru alt välja kuivatatud virsikuid ja heledaid rosinaid. Niiskete kaerahelveste ja likku pandud toortatra nätske pudrune kleepjus tuleb aga seejärel tagasi ja ummista sõõrmed. 

Esmamekk on raskepoolse kehaga, teravalt hapukas-magsuakas ja alkoholine. Keskmaitse meenutab nisupudrule kallatud virsikulikööri - selline nätske ja teravalt alkoholine ühekorraga. Lõppmaitse on üsna teravalt hapukas, hapendatud nisulinnaste ja punase sõstra segune. Järelmekk leebub, ülemäärane alkohol paneb korraks keelepära judisema, kuid siis jääb püsima tummiselt mõrkjas-hapukas, ürdine ja vahane, kleepjas sõstranaps.

Karvane, noor ja kasvatamatu on see tegelane praegu. Andke palun vähemalt pool aastat või veel parem aasta aega enne kui seda päriselt hindama asuda.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment