Tuesday, July 24, 2018

Nosferaator 2017


Nosferaator 2017 (Rotiküla, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,8 %vol. Liigimääratlus: tume suitsubock

Tootjainfo: "Linnased: Munich, suitsulinnas, Caramunich, Carafa, nisulinnas. Humalad: Opal, Hersebrucker. Pärm: W-34/70"

Väike lihtne pudel, sildil must kass. Tuhmkollakas vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib mõnda aega. Õlle värvus - vähese suitsuse vinega punakas-pruun.

Aroom. oi see on nummi ja raskepärane korraga. Hapukas suits ja magusakas karamell moodustavad oivalise lahingpaari, mis on valmis vastu võtma iga väljakutse.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja jõuliselt vürtsikas-hapukas-magusakas, suitsuse puudutusega ja punakaspruun nagu vana mõisa kaminasaal. 

Keskmaitse kõditab keelekülgi magusa pähklise puudutusega, keelelael kõnnib ringi suitsuselt hapukas tegelane. Kaminasaalis kuulatakse vaikides reisumehe pajatusi, püüdes ette kujutada kõiki neid jahte ja laevu ja sadamaid ning võdistades õlgu järjekordse kakluse kirjelduse peale.

Lõppmaitse ajal hakkab vandersell aga rääkima võõramaal peetud sööma- ja joomaaegadest. Kuulajatelt tõuseb automaatselt klaas suu juurde, neelatakse ahnelt ja pikkade sõõmudega. Paled hakkavad õhetama ja suisliha vaagnalt ampsatakse järjest sagedamini.

Järelmekk taandub magusamasse külge. igale kuulajale tuuakse väike napake suitsutatud meekärjega - sel moel tehtavat just selle suguharu juures, kus reisumees kõige kauem peatus.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja veidi õlija paletiga, vürtsikas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusaka buketiga ÜBERTASANDI rüübe! Oisasinder. Vana Gambrinus on nõus kasvõi ise raha vahele panema, et seda kraami saaks ametlikult turundada!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment