Wednesday, July 11, 2018

Хмельной мед «Традиционный»


Хмельной мед «Традиционный» (Medovarus, Venemaa) pdl 0,33 l. alc 5,8 %vol. Ratebeer tunneb küll tootjat, kuid mitte toodet.

Tootjainfo: "Легендарный легкий хмельной мед, приготовленный в лучших русских традициях медоварения. Является продуктом натурального брожения. Ярко выраженный медовый оттенок вкуса дополняется нотами трав и пряностей, придающих напитку аромат леса и цветущих трав.
вода, сахар, патока, мёд, концентрат квасного сусла (ржаной солод, вода), хмель, душица, базилик, корица, имбирь, кардамон, мускатный орех, кориандр, гвоздика, дрожжи."

inglise keeli läbi guugletõlke: "Legendary light hopy honey, cooked in the best Russian traditions of honey-making. It is a product of natural fermentation. The pronounced honey flavor of the taste is complemented by notes of herbs and spices, giving the drink the flavor of the forest and flowering herbs.
water, sugar, treacle, honey, concentrate of leavened wort (rye malt, water), hops, oregano, basil, cinnamon, ginger, cardamom, nutmeg, coriander, cloves, yeast. "

Väike lihtne pudel, omanäolise lõikega sildike ja nööriga kinnitõmmatud paberkaelus jätavad hea mulje. Vähene valge vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - kirkalt kuldne.

Aroom. Jeerum ... piparkoogimaitseaine segu? Oi kui palju vürtse. Ja kui magus! Ja seda kõik poole meetri pealt! Lähenedes muutub segu karamelliseks, meenutades limonaadi Limonaad ... mäletate seda kuldset värvi mullijooki lapsepõlves? See lõhnab siin veel lapsepõlvelikumalt! Limonaad, piparkook ja meepräänik üheskoos!

Esmamekk on magus, kohe vägagi magus. Aga see ei ole ülemäärane, vaid selline armsalt karamelline-vürtsine magusus, mida võiks rahumeeli anda ka naistele ja lastele. 

Keskmaitse teeb huvitava tirilimpsi, muutudes kuivemaks ja hapukaks, kuigi karamelline põhijoon jääb kehtima. 

Lõppmaitse meeutab küpseõuna, mis on üleküpsetatud kaneeli ja suhkru seguga. Muskaatpähkel muutub selgelt tajutavaks ... ja mingi huvitav tajuhäire tuletab meelde loorberilehte ... ehkki ilmselt on tegu koriandri kooskõlaga kõige muu peotäie vürtsidega.

Järelmekis ületab üle ja läbi mee nelgike, lehvitades kardemonilipukest. Jeerum, see kõik kokku oleks otse oivaline kuumana ja talvel hõõgveini asemel pakkuda.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-vürtsikas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga VÄGA HEA taseme rüübe! Pole nüüd küll kindel, misasi see ikkagi on - mõdu jaoks liiga magus (kuigi maltodekstriini kasutamine seletab asja), rukkimaltoosa kasutamise tõttu võiks jooki isegi braggotiks liigitada (vist?). Humalate kasutamine annab kena vabanduse kraami müügiks ka õlleletist. Kuid vau-efekt on igatahes tagatud ja jook toimib garanteeritud sissemeelitajana maiasmokkadest õllepelguritele. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment