Tuesday, July 17, 2018

Uroboros


Uroboros (Karli, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,5 %vol. Liigimääratlus: imperial stout

Tootjainfo: "Täidlase kehaga tume õlu, milles kombineeruvad rösti, šokolaadi, linnaste ja vanilje elemendid"

Väike lihtne pudel, must-punane silt murrab lugedes silmad kõveraks. Avamisel käib tugev suts ja punakaspruun vaht täidab 4%5 klaasist ning ronib tasajhilju pudelist välja. Õlle värvus - tõrv. Aroom on röstine, hapukas, magusakas ja kaneeliküpsiseid meenutav.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on röstine ja teravapoolne, ülemääraselt alkoholine ja kaneeline. Lõppmaitse muutub magusapoolsemaks, kuid samas ka kuivemaks ja veidi kirbeks, kuiv röstine tuhakiht katab keelt. Järelmekis hakkab ilmet võtta see maitse, mida pruulmeister taotles - šokolaad ja linnasetäidlus on juba päris kenasti aimata, kuigi noorevõitu ja kuiv kirbe vine varjutab seda siiani.

Raskepoolse kehaga, ülekarboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-kirbe-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-hapuka buketiga potentsiaalikas rüübe, kuid mida rikub ülekarbo ja ilmselt sellest tulenev kirbe ning rabe noorus. Jook on küll juba pool aastat pudelis olnud, kuid las ta olla pool aastat veel. Ja karbot saab ka mõistlikult välja susistada ... kui vaja, küsi vanalt Gambrinuselt nõu!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment