Sunday, July 29, 2018

Sur NEIPA: Citra & Mosaic


Sur NEIPA: Citra & Mosaic (To Øl, Taani) pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour/Wild Ale" ja hinnang 92 punkti!

Tootjainfot pole

Väike lihtne pudel, ähmasel sildil on vist suurlinnatuled mere ääres? Valge tihe vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib väga kaua, haakides end ka tiheda vahujäljena klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom on nõrgalt hapukas, meenutades punaseid sõstraid. 

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja hapukas. Keskmaits on hapu ja mõrkjas, meenutades ehk kõige enam toorepoolseid pohli. Lõppmaitses hakkab hapu pool juba tugevalt domineerima, liikudes kuhugi ebaküdoonia kanti, kuigi murune mõrkjus on tagaplaanil olemas koos vähese magusaka noodiga. Järelmekk on hapukas-magusakas, nüüd jõudes pohladest rohkem jõhvikate manu.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-hapuka buketiga Väga hea taseme rüübe. Ei oska kuidagi vaimustuda, aga hea, mahlane ja samas kuivapoolne jook siiski. Üheks sobib see aga parimal moel - janu tapab hoobiga!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment