Friday, July 27, 2018

3X Raid Beer


3X Raid Beer (To Øl, Taani) prk 0,5 l. alc 5,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "India Style Lager" ja hinnang 83 punkti

Tootjainfo: "What happens when you take one of your favourite beers and then times it by three? 3XRAID is the three times dry hopped version of our best loved classic – Raid Beer. A hoppy pilsner at heart, this triple hopped beast has mutated into a gloriously fruity, New England style ‘India Pale Lager’."

Keskmist kasvu purk, mummuline sildikujundus. Valge vaht täidab 9/10 klaasist ja püsib üsna kenasti. Õlle värvus - veidi piimjalt kollane. Aroomis on Citra ja Mosaic humala tüüpilist loomset noot, mis kõigub kuskil haisva märja loomakarva ja vaiguse magusaka meeldivuse vahel.

Esmamekk on keskmise kehaga ja tugevalt mõrkjas-magusakas. Keskmaitse muutub magusamaks, mahlasemaks, lisandub hapukat ja mehust mangot. Lõppmaitse naaseb veidi mõrkjamasse külge, kõnetades nüüd juba peamiselt vaiguste nootidega. Järelmekk on korralikult vürtsikas, hapukas-mõrkjas, üsna jõuline ja kauakestev.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Ausalt öeldes on see juba niivõrd maitsete poolt üle koormatud, et laagri enda peamine omadus - karge ja kerge joodavus - on varju jäänud. Kui keegi ütleks, et see on IPA, mitte IPL, siis noogutaks ja ei teeks teist nägugi.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment