Wednesday, November 14, 2018

Hang


Hang (Õllenaut, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Imperial / Double", hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Porter - Other" ja hinnang 3,31.

Tootjainfo: "Hang is winter porter, brewed with 7 malts, hopped with German hops, fermented with British ale yeast and is matured on massive amount of real coconut flakes.
Excellent with roast chicken, chocolate cake or aged Gouda. "

Väike lihtne pudel, pruulikoja tüüpsildimehike ... hmmm ... hoiab käes hangu! Vähene tumepruun vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - must.

Aroom. Veider. Väga veider. Vist küll esimest korda ütleb vana Gambrinus porteri lõhna kirjeldamisel esimese sõnana: "Värskus"! Aga teate, see aroom kuidagi ... toniseerib, virgutab, avab silmi ja annab elujõudu. Jah röst ja kookos ja kõik muu on ka olemas, aga tõesti see veidi hapukas lõhnabukett mõjub nagu püssirohusuits vanale sõjahobusele.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magusakas-hapukas. Keskmaitse muutub raskemaks, röstiseks, veidi tuhaseks, tubaka ja kirsi ja ploomi seguseks. 

Lõppmaitse, uhhh, see mõjub juba üsna naftalikult. Ploominafta kookoselisandiga. Hapukas-mõrkjas, kohvine ja mandlišokolaadine. Järelmekk kõnetab huvitaval kombel rummiliku noodiga, sellise vanakooli rummikoogi mälestusega.

Raske kehaga, vähekarboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapuka buketiga ÜBERtaseme rüübe. Kookost pole küll nii massiivselt kui oodanuks, no aga see lõhn võlus täiega ära.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment