Thursday, November 8, 2018

Tai Boh


Tai Boh (Purtse, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Amber Lager / Vienna", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Lager - Amber" ja hinnang pole samuti veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "If they can make a duck taste like oranges, then we can make a beer taste like mandarins."

Väike matsakas pudel, sildil jaapani/hiina(?) gravüürilt maha astunud tegelane, peas mandariinimüts. Kollakas vaht täidab pool klaasi, ei püsi küll kuigi kaua, kui jätab taandude siiski vahupitsi klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne punakas-oranžikas-pruunakas. Aroom on leebeke, väga aegamisi sisse hinnates võib tunda siiski ka kerget mandariinikoore nooti.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magusakas, veidi mesine. Keskamaitse muutub hapukamaks, mahlaseks ja tuntavalt tsitruseliseks. Lõppmaitse on mõrkjas-magusakas, mesine ja õõõrnalt mandariinimahlane. Järelmekis domineerib magus, mesine ja veidi vahane noot, mis veidi hiljem muutub juba päris selgelt mandariinikoore mõrkjaks.

Keskmisest veidi raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Tõsi küll, laagerõllest oodatav kergus jääb lisandite varju, kuid tulemus on siiski mõnusalt meeldiv. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment