Saturday, November 10, 2018

Trinity In Black


Trinity In Black (Pühaste / AF Brew / Zagovor, Eesti / Venemaa) kraanist Pühaste Keldris. alc 12,5 %. Ratebeer ütleb liigimääratluseks: "Stout - Imperial" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ning hinnang pole samuti välja kujunenud

Toojainfo: "Imperial Stout with tonka beans, cocoa nibs, vanilla and lactose. Brewed in collaboration with AF Brew and Zagovor"

Baarist kohapeal villitud purgiga koju ostetud. Tumepruun sentimeetrine vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - no taevas halasta, kas ta saaks siis miski muu olla kui jubekolemust, või mis?

Aroom. Tonka ubade mandline küllus katab juba kaugelt nii nina kui kõrvad ja kuklakarvad. Kakao mõrkjas raskus jõuab sellele peategelasele vaevu järele. Vaniljet on juba tonkast nii et maa mustab, kas lisavanilje midagi juurde annab, on väga keeruline hinnata.

Esmamekk on raske ja üsnakohepalju raske. Raske ja mõrkjas ja lagritsane ja tasakesi ruumi nurgas istuv tagasihoidlik troll. Noh teate küll, selline trollide alaliik, kes heameelega muuseumis valvuriks istub või siis raamatukogus tagasitoodu raamatuid riiulitesse sätib, vilt-tuhvlid kõverate varbaküünte otsas, et mitte kedagi häirida.

Keskmaitse. Magus. Mõru. Magus. Vaniljelagrits. Troll võtab aegajalt sussid ära, kui kedagi raamatukogus pole ja käib siis küünte klõbinal ringi. Aga ainult sellepärast, et tegelikult talle meeldib ka varvastega töötada. Eriti siis, kui on vaja üle riiulite ronida vilkalt nagu orav.

Lõppmaitse. Mõrumagus. Vürtsikas. Rummirosin vaniljes. Kohvi armastab troll ka. Väga. Ainult et palju ei tohi juua, muidu ei jää magama. Aga magada troll armastab veel rohkem kui kohvi. Teeb endale museaalide või raamaturiiulite vahele väikese armsa pesa katki-istutud tugitoolidest. Aga need ta koristab alati enne päeva algust taas pööningule. Tugitoole kulub ainult palju, see on ainumas häda.

Järelmekk. Purjus. Kohvi. Esmaspäeviti, kui nii raamatukogud kui muuseumid kinni on, kogunevad trollid kokku ja joovad pitsikese tõrvakohvi. Sihukese suure ämbri suuruse, kui nüüd meie pilguga vaadata.

Kokkuvõte? Miskokkuvõte, mina pole võtnud! Või noh, kui võtsin, siis ainult natukese. MEGA noh! Vihjega intergalaktilusele. Kui te nüüd aru saite, troll teid võtku. Selle kraamiga peab ettevaatlik olema, muidu viib ta teid ära. See troll noh. Sest tasakaal on hirmuäratavalt hea ja alkohol peidus nagu üks keskmine mäekoll, aga see on üks hoopis teine elajas. Suur klaasitäis külma vett peaks olema selle õlle kõrvale kohustuslikult serveeritud.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment