Tuesday, November 13, 2018

Hercules, Sir!


Hercules, Sir! (Brew Division / Pühaste Brewery, Venemaa, Eesti) Pühaste keldrist kaasa ostetud purk. Alc 10, 0 %vol. Ratebeer tunneb küll tootjat, kuid mitte toodet. Untappd ütleb: "Stout - Imperial Oatmeal" ja hinnang 4,03

Tootjainfo: "Summertime collaboration with our Baltic brothers from Puhaste brewing. Imperial oatmeal stout with nice "silk" taste and delicious aroma with adding of vanilla.
IBU 25"

Tumepruun pöidlajämedune vahukiht püsib väga korralikult (ja seda peale ilma surveta purgis koju toomist!). Õlle värvus - raskelt must. 

Aroom on mõrkjas-magusakas, röstine ja vaniljene. Piiiikal sissehingamisel muutub lõhnapilt kuhugi meekärje ja taruvaigu vahepealseks.

Esmamekk on raske kehaga ja mõrkjas-magus, vähese hapuka alatooniga. Keskmaitse ... uhhh ... õline, sametine, tinatihe ja tõrvatoekas. Seda kraami saaks ilmselt kasutada kergemate puupaatide tõrvamiseks enne välihooaja algust. Või siis pisemate hiireaukude kinnikittimiseks.

Lõppmaitse. Magusakas. Metalline. Vaniljene. Ploomine. Vaikne. Šokolaadikommine.

Järelmekk. Vaniljepuding. Šokolaadimuffin. Moorapeakook. Mõrušokolaad.

Rämeraske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, mõrkjas-magus-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magus-hapukas-mõrkjas-magusaka buketiga mõõdukalt ülevõlline rüübe. Raske, aga suurepärases tasakaalus. Aga raske. Tasakaalus ja ikkagi. Raske. Seda juba palju ei joo.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment