Monday, November 12, 2018

Lääne äär


Lääne äär (UJH Man’s, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "IPA - American" ja hinnang on 3,54.

Tootjainfo: "Old style West Coast IPA. Malt: Pilsner Hops: Centennial, Topaz
IBU 70"

Väike madal pudel, pruulikoja tüüpiline väheütlev silt. Kollakasvalge sõrmepaksune vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt täiskuldne. Aroom on otsekoheselt, piki nina lajatavalt mõru, raudrohune ja vaigune.

Esmamekk on keskmise kehaga ja tugevalt mõrkjas. Keskmaitse ... uhhh ... karm, kuiv ja mõru. Tõsi küll, magus pool on seal taga täiesti olemas ja tasakaalustab asja üsna kenasti ära, kuid siiski, see siin on päriskauboide kraam, mitte mingite pehmete makaronivesternide ilusate poiste oma. 

Lõppmaitses lisandub mõrule põhitoonile pohlast hapukat nooti, mis muudab muidu krõpskuiva maitsepildi veidike mahalasemaks. Järelmaitses särab vürtsikat valgust, kuid põhitooniksjääb karm-mõru ... ja siiiiis näe vaatab korraks pehmem linnaseline päike korraks ... ent mattub kohe jälle mõrukuiv pilve sisse.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, mõrkjas-MÕRU-magusakas-mõru-hapukas-mõru-vürtsikas-magusakas-mõru buketiga Ülevõllikas. Karm. Mõru. Kuivalt ja askeetlikult mõru ... kuid see pole rohmakas ja tahumatu kirbe-mõru, vaid rõhutatult ja rafineeritult taotluslik mõnusmõru. Huvitav, kui prooviks siia kõrvale kanget itaalia kohvi?
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment