Friday, November 2, 2018

Vanker


Vanker (Odrakunn, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Brown Ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud, untapped ei tunne veel jooki.

Tootjainfo: "Malemängu pingleinstes seisudes on vankril oluline osa. Vanker pakub šokolaadi ja karamelli mõnusaid maitseid ja lubab päeva lõpuks pingeid hubaselt maandada"

Väike lihtne pudel, sildil vastav malend. Pöidlapaksune kollane vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - ähmaselt punakaspruun. Aroom on leebelt hapukas-magusakas, röstine ja miskipärast kanget musta teed meenutav.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on hapukas, veidi vesisepoolne ja kõrvetaud tooniga. Lõppmaitse on hapukas-mõrkjas, vähese kakao ja kuivatatud musta tee nootidega. Järelmekis tuleb esile vürtsikas-hapukas, veidi kirbe varjundiga toon, mis mõjub veidi noorelt ja pärmiselt.

Keskmisest kergema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapuka buketiga OK tasemel rüüpeke. Lubatud karamelli nüüd küll ei leidnud, kuid laias laastus on stiilile pihta saadud ja jook ise ei kutsu esile ühtegi otsest etteheidet (kui vähene pärmisus välja arvata), kuid ka mitte mingeid rõõmuhõiskeid.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment