Tuesday, November 13, 2018

Vaarikagreip


Vaarikagreip (Õllenaut, Eesti) pdl 0,33 l. alc 3,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Fruit Beer", hinnang pole välja kujunenud. UNtappd ütleb: "Sour - Fruited" ja hinnang 3,21.

Tootjainfo: "Raspberry grapefruit sour saison
IBU 25"

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnussilt on seekord veidi värvirõõmsam. Roosakas sentimeetrine vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldse läikega helepunane. Aroom - no VAARIKAS. Siuke vaarikas, mis on kõigile vaarikatele vaarikas. Aga selle taga greipi küll ei oska tunda. 

Esmamekk on kerge kehaga ja klaarilt hapu. Keskmaitse muutub veidi mõrkjamaks, kuid samas ka veelgi kergemaks, suisa vesisepoolseks. Lõppmaitse - jaa, on küll greip! Kohe päris selgelt mõrkjas-hapukas, kuivapoolne ja sulisevalt mahlane. Järelmekk annab korraks ka magusama linnasenoodi, kuid siis läheb tagasi greibisse nurka.

Väga kerge keha, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapu-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-hapuka buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Greip ja vaarikas on mõlemad selgelt tunda, mis on vahva ja kiiduväärt. Samas saisoni ennast on siit alt keeruline ära tunda ja vesisepoolne suutunnetus kah veidi häirib. Kui see jook oleks välja tulnud suve hakul, oleks sellele ennustanud suurt müügiedu, nüüd aga vastu talve ... noh aga hea on ta ikka.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment