Monday, November 19, 2018

Oregon Fruit Series: Flat White Stout with Blueberries,Coffee & Lactose


Oregon Fruit Series: Flat White Stout with Blueberries,Coffee & Lactose (Mikkeller, Taani) prk 0,5 l. alc 7,5% Ratebeeri liigimääratlus: "Stout" ja hinnang on 60 punkti. Untappd ütleb: "Stout - Coffee" ja 3,9.

Tootjainfo: "Indigrients: water, barley malt, roasted barley, oat flakes, lactose, hops, Oregon fruit blueberries (2%), gourmet coffe (1%) and yeast."

Keskmist kasvu purk, sildil hiiglaslik mustikas. Mustjaspruun vaht täidab 3/4 klaasist, vajudes aegamisi õhemaks ja heledamaks, kuid olles siiski ülipüsiv. Õlle värvus - muidugimõistagimust. 

Aroom on magus ja jämedalt kohvine. Ehkki magus kohvi pole miskit asi, on see lõhn KOHE VÄGAGI asi!

Esmamekk on raske, kohvine, sametine, kreemine ja veidi hapukalt magusakas. Keskmaitses - see on suisa uskumatu, kuidas raskelt kohvise tihkuse tagant on täiesti selgelt tunda mustika matsakas-mahlased piirjooned, justkui oleks rubenslik daam selge tõmbanud liibuva sametkleidi! 

Lõppmaitse - pehmemagus ja mahlakashapu. Ja kohvine ja biskviidine ja sametine ja sulnis ja üleüldse lõpmata armas. Järelmekk küpsetab mustikatega šokolaadimuffini, puistab peale veel pisut mõrušokolaadi ja naeratab ilusasti.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magusaka buketiga Megatasandi rüübe. Ausõna vana Gambrinus poleks uskunud et delikaatse mustikaga niiiiiiiiiiiii võimast tulemust võib saavutada, seda enam et kohvi ja laktoosi tihedas maitseründes ellu jäädes! Juhul kui see isegi on essentsi peal üles pumbatud (mida maitse järgi samas ei ütleks), siis ikkagi on tulemus hunnitult hea!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment