Thursday, January 16, 2020

Balti porter


Balti porter (O/O, Rootsi) pdl 0,5 l. alc 7,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Baltic" ja hinnang on 91 punkti! Untappd ütleb: "Porter - Baltic" ja 3.67 punkti

Tootjainfo: "Porter fermented cool with lager yeast."

Pühaste Keldrist kaasa ostetud purk, tehniline sildindus. Pöidlapaksune helepruun vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt tumepunane. 

Aroom on naeratamapanevalt külluslik - piimašokolaad, röstpähklid ja vaniljekuivikud.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja pehmelt mõrkjas-hapukas ning kreemine. Keskmaitse muutub magusapoolsemaks, šokolaadisemaks ja veidi kaneelise ahjuõuna tooniseks. 

Lõppmaitse on juba üsna täidlaselt magus-hapukas, kuivatatud kirsside ja piimašokolaadi seguseks, vaniljekreemi ja pähkliküpsise seguseks. Järelmekk hakkab keelepära soojendama muskaatpähkli ja nelgi vürtsikate nootidega, tilga kirsilikööri ja šokolaadikreemi täidlus lisavad siia veel soojemaid pintslitõmbeid.

Raskepoolse kehaga, vähekarboniseerunud ja sametise paletiga, mõrkjas-hapukas-magus-vürtsikas-hapukas-magus-vürtsika buketiga ÜBERtaseme rüübe! Balti porteri stiili oivaline esindaja, lisaks ootuspärasele magusale kreemisusele aga ka oivalisi hapukaid-vürtsikaid lisaemotsioone pakkuv.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment