Wednesday, January 1, 2020

Kalevipoeg


Kalevipoeg (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Baltic" ja hinnang pole välja kujunenud. Untapped ütleb "Porter - Baltic" ja 3,84 punkti

Tootjainfo: "Liiga vähe, sest ei saa midagi, mina söön aga seitse leiba ja pool pütta räime korraga ära, vaadi õlut joon veel peale
IBU 60"

Väike lihtne pudel, must-valgel sildil hõbedasel foonil meheprofiil. Tumepruun vaht täidab pool klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - must. Aroom on mõrkjas, tugevalt röstine, kõrvetatud kakao ja pähklite lõhnaga. 

Esmammekk on raskepoolse kehaga ja hapukas-kreemikas. Keskmaitse on magus-hapukas, kõrbenud leiva ja sösetunud odra nootidega. Lõppmaitses hakkab domineerima suits, kõrbemaläinud leivakoorik ja suitsune šokolaad. Järelmekk on hapu ja magus, kõrbenud ja söemaitseline, aga samas siiski ka korralikult kreemikalt magus, lihtsalt see hapu-kõrvetatud toon sõidab sellest ootuspärasest põhjast veidi liiga rõhkelt üle.

Raske kehaga, tugevalt karboniseerdunud, kreemise ja samas kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga HEA taseme rüübe. Üldjoontes täidab balti porteri ootuspärased eeldused ära, aga liiga tugev kõrvetatud noot segab seda kraami suure klaasiga nautimast.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment