Sunday, January 26, 2020

Insanely Bad Elf


Insanely Bad Elf (Ridgeway, UK) pdl 0,33 l. alc 11,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "BarleyWine / WheatWine / RyeWine" ja hinnang 43 punkti. Untappd ütleb: "Red Ale - Imperial / Double" ja hinnang 3,32 punkti.

Tootjainfo: ""My goodness," muttered Claus, recalling his visit to the Institute, "the restrictive outerwear, the padded room - even padded Christmas tree ornaments. Horrifying ! Yet the little chap seems happier than he's ever
been." Claus took a thoughtful sip of a most warming red ale. "Perhaps sanity is over-rated... Ho,ho,ho!""

Väike lihtne pudel, sildil hull ja õnnelik päkapikk. Sõrmepaksune kollaka varjundiga vahukiht püsib üsna kaua ja haagib kena vahupitsina klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on magus ja üsna kenasti odraveinilik ... aga "imperial red ale" (nagu on sildil kirjas) taolist kuiva rauast vinet tunda ei ole.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja magus, kõrvetatud suhkru ja isetehtud kukekommide taoline. Keskmaitse muutub nüüd veidi karvasemaks ja rauasemaks, asudes kuhugi sinna red ale'ide suunas teele. Lõppmaitse on jõuliselt alkoholine, karvane ja agressiivne, mõjudes mitte enam eilina vaid mingi odava liköörina. Järelmekk paneb suu õhetama, justkui jooks mitte 11%, vaid mingit u 25% kangusega pohla-pihlakanastoikat.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-mõru-vürtsika buketiga niru rüübe. Õlu, mille liigimääratlus peaks olema "kange kärakas"
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment