Friday, January 17, 2020

Harald


Harald (Toht, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,1 %vol. Ratebeeri ei tunne veel seda toodet. Untappd ütleb "Porter - Baltic" ja hinnang pole välja kujunenud.

Tootjainfo: "Dark & roasty"

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnus-silt tumepruunil foonil. Hallikaspruun vaht täidab pool klaasi kuid kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - vähese sünkpunase kumaga must. Aroom on magusakas, röstine ja veidi tuhane. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja leebelt mõrkjas. Keskmaitse on mrõkjas-magusakas ja veidi kohvine. Lõppmaitse nihkub hapukamasse kanti, meenutades kuivalt praetud ja veidi söestunud peenleiba. Järelmekk on veidi magusapoolsem ja šokolaadisem.

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud ja pisut kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapuka buketiga veidi vastuoluline rüübe. Kuna keegi (?) on joogi UT's markeerinud kui balti porteri, siis sellena ta väga ei lenda, puudub kreemine keha. Kui võtta aluseks, et see võiks olla briti porter, siis võiks siia juurde kruvida hinnangu "Hea", kuigi siis jääks ta veidi magusaks. Kui võtta joogi kui sellisena, siis on see lihtsalt "OK", lihtsalt ja pretensioonitult tume õlu, mida võiks ette võtta ka mitme klaasi jagu.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment