Wednesday, January 8, 2020

Sori Shadow Game VIII


Sori Shadow Game VIII (Sori, Eesti) pdl 0,33 l. alc 13,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja 4,19 punkti

Tootjainfo: "Rare single barrel release! Shadow Game has been aged for one year in the quiet shadows of Sori barrel cellar. Waiting for the right moment to be released into life. The time is here. This is a super massive Imperial Stout with sweet Estonian apples and bison grass aged in Heaven Hill Bourbon barrels. Liquid apple pie dipped in chocolate and bourbon!"

Väike lihtne pudel, elegantne must-kuldne sildikujundus. Minimaalne mustjaspruun vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - mõistagi-koletult-must.

Aroom. Usukumatu, aga õunalõhn on tunda juba väggggagi kaugelt ja ehedalt! Õunad ja viski ja šokolaad. Šokolaadi pakutakse küll igasugu täidistega, aga ei mäleta, et oleks kohanud õunatäidist - aga vähemalt lõhna järgi sobivad need kaks aska omavahel oivaliselt!

Esmamekk on raske kehaga ja mõrkjas-hapukas, šokolaadine, keelt-torkivalt alkoholisoe ja vürtsikas. Kas see vürts just zubrovkast on, ei tea ... aga kas teie ikka mäletate Zubrovkat, seda legendaarest ürdinapsi?

Keskmaitse. Pähkli-kaneeli-küpsised õuntega. Õunamoosi täidisega šokolaadikommid rosepipraga!

Lõppmaitse. Šokolaadiliköör õunapovidloga! Õunamoosist kuivatatud nahkne moodustis, mille saab vist ju topsikeseks voltida ja siis selle seest šokolaadiiskit juua?

Järelmekk. Mõmmmmmm. Mesi ja šokolaad. Mesi ja õunad ja šokolaad. Kuramuse karu nimel, seda kõik mesikäpad ostaks ja jooks ja märgistaks sellega ka oma territooriumi, selleks et neid ikka palju kokku tuleks ja pidu saaks!

MEGA! MAGUSMEGA! Ülevõlli desserdikas. Rullraske ja mesikleepjas, kuuskendviiest maistest tulvil õlleliköör. Kes Zubrovkat ei mäleta, sel pole ka midagi kaotada. Zeda vürtzheina siit küll ei tunne, kuid kõiki muid tuju lakke viivaid maitseid ja järgmise kolme kuu suhkrunormi saab siit kätte nii et mürtsub!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment